Vi skriver bok om möten och rapport om Hyllie!


Förra veckan inledde vi två spännande skrivprojekt.
För Altitude Meetings räkning skriver Anders Mildner en bok om möten – som beräknas vara klar mot slutet av hösten – och en rapport om mötes-, event- och hotellbranschen i Hyllie som publiceras i mars. Läs första kapitlet i boken här!

Berätta om boken om möten, Anders!
– Möten är en otroligt stor del av människors vardag, men problemet är att väldigt många sitter alldeles för mycket i för dåliga möten. Varannan anställd klagar på att möten tar för stor del av arbetsdagarna och lika många känner sig överhopade och stressade av alla möten.
– Räknar man på det går veckor i arbetstid åt bara till att vänta på möten som inte börjar i tid. Och då har vi inte ens tagit med onödiga möten, eller möten som inte alla behöver vara med på.

Hur kom ni på den här idén?
– Vi jobbar ju med möten och vet hur man håller dem. Vi vet att det här är ett stort problem för väldigt många och att organisationer förlorar både tid och pengar, samtidigt som personalen blir stressad och man inte når resultat. Redan när vi startade Altitude Meetings sa vi att vi vill förändra mötesbranschen. För oss är det här ett naturligt steg i den riktningen.

Kan du ge en snabb bild av problematiken?
– Jag läste precis en undersökning där 91 procent svarade att de dagdrömmer under möten. 73 procent sa att de ofta jobbade med annat samtidigt – och 39 procent hade någon gång somnat under möten! För oss är det uppenbart att något är fel här. Vi kommer gå till botten med frågan i den här boken. 

Vad kommer boken att ta upp?
– Alla sorters möten – och hur man gör dem bra. Vi ser boken som en praktisk handbok för dig som är mån om både din tid och din frustrationsnivå och som vill nå resultat på riktigt. Den kommer också att ta upp mötenas historia, psykologi och kreativitet – och naturligtvis kommer den handfasta biten, hur man gör i praktiken, att vara omfattande. Men målet är också att det ska vara en rolig och intressant läsning i sig.

Hur följer man arbetet?
– Med start imorgon kommer vi att publicera utdrag ur boken löpande här på bloggen. Man kommer alltså kunna följa det jag jobbar med i realtid, eller nästan i alla fall. Och sedan kommer det materialet ligga till grund för en samlad bok senare i höst. 

Berätta om det första vi kommer att få läsa!
– Det handlar om mötenas historia och hur det egentligen kom sig att vi började mötas. Man får följa de historiska trådarna väldigt långt tillbaka i tiden, faktiskt ända till neandertalarna.

Du skriver också en rapport om Hyllie – berätta om den!
– Event in Skåne, som är Region Skånes bolag för värvning och utveckling av evenemang i Skåne, har fått två miljoner av Tillväxtverket för ett projekt som heter ”Restart Hyllie” och som går ut på att lyfta Hyllieområdet ur pandemikrisen. Här finns bland annat Malmö Arena, Malmömässan och stora hotell.
– Vårt uppdrag är att skriva en rapport om vad pandemin innebar för mötes-, event- och hotellbranschen och dra slutsatser inför framtiden. Rapporten kommer att ligga till grund för det åtgärdspaket som projektet sedan leder fram till. För oss som redan jobbar med platsutveckling är detta jättespännande.

När kommer rapporten att vara klar?
– Den ska publiceras i mars, så arbetet kommer att pågå ända fram till dess.

Läs mer om Restart Hyllie här!