Vad har du lärt dig av livet?

Vad kan en konferens- och mötesarrangör göra för att på något sätt bidra till att göra saker bättre i den humanitära kris som vi befinner oss mitt uppe i?

Vi har pratat en hel del om det. Har man sin bas i Malmö faller det ju sig helt naturligt. Vi passerar dagligen alla flyktingar som anländer till centralen och känner precis som flertalet andra att vi vill hjälpa till. En sak är så klart att hjälpa personligen. En annan är vad vi som bolag kan göra (förutom att skänka pengar).

Vi har därför tagit fram ett koncept som heter 5 Saker. Tanken är enkel: tre talare får vardera 25 minuter på sig att berätta om fem saker som de lärt sig av livet. Vi – och STUDIO – kommer att driva 5 Saker som ett välgörenhetsarrangemang. Vårt mål just nu är att samla in så mycket pengar vi bara kan till UNHCR:s flyktinghjälp.

Men vi hoppas också att projektet kan bidra till ett annat slags offentligt samtal, där vi tillåts lämna det hetsiga realtidsdebatterandet, ta ett kliv åt sidan och fundera över viktiga(re) livslärdomar.

Vi arrangerar 5 Saker för första gången på Babel i Malmö den 30 november mellan klockan 17 och 21. Talarna denna första gång blir radioprofilen Johanna Koljonen, stjärnföreläsaren Stefan Hyttfors och Lunds kulturchef Chris Schenlaer.

Vi är själva oerhört nyfikna på vilka fem saker de kommer att ta upp! Och vi vill gärna att just du kommer. Hjälp oss gärna att sprida informationen om arrangemanget till dina vänner, dina kolleger och din familj.

Vi lever i en värld som just nu präglas av väldigt mycket polarisering och hat. Det behöver inte vara så. Vi är övertygade om att vi kan göra skillnad tillsammans. Det här är vårt försök att ta ett första steg på den vägen.

5 Sakers sajt finns här.
(Tack till byrån Kolossal och Pontus Jarnlo för design och webbmakande!)