PUSH SUMMIT

Vår tids viktigaste frågor handlar om fred, demokrati och klimat. Och vi behöver alla agera för att skapa en bättre framtid – myndigheter, företag, organisationer och privatpersoner. Det är allvar nu.

Men vad innebär det att agera? Och hur gör man det på bäst sätt? 

PUSH SUMMIT är en nytänkande konferens i
flera format: video, poddar och föreläsningar med publik. 

Så här deltar du i PUSH SUMMIT:

1. Ta del av våra fria videoföreläsningar
2. Lyssna på podd-intervjuer

Nu har du fått bakgrund för förstå demokrati- och klimatutmaningarna på djupet!

3. Boka våra otroligt spännande föreläsningar av Anders Mildner, Yasemin Arhan Modéer och Jonas Öste Klevhag. Se info nedan.

Att våga misslyckas!

Innan sommaren berättade vi öppet om vikten av att våga misslyckas offentligt och om varför vi gjorde om PUSH SUMMIT. Hur ser framtiden för mötesbranschen ut? Och vad gör man när ett arrangemang inte säljer som man tänkt? Lär dig mer om branschens framtid och hur man paketerar om!


Våra videoföreläsningar

Lär dig spå framtiden!
Matt Finch, framtidsanalytiker

 Matt Finch ger dig verktygen att förstå vad som formar vår framtid – och avslöjar knepen som gör det möjligt för dig att navigera i en värld som är komplex och föränderlig.

Varför gör vi inte det vi vet att vi borde göra? 
Isabella Lövin, författare, fd miljö- och klimatminister

Intervju med Isabella Lövin om varför vi har så svårt att lösa den kris som alla har kunskap om.

Krig och klimatkris – hur påverkas barn och unga? Lovisa Sterner, Grasp Insights

Demokrati- och klimatutmaningarna är ett paradigmskifte som definierar dagens unga generationer. Vad innebär det för dem? Och vad betyder det för samhället?

Demokrati på tillbakagång – så är läget i världen
Staffan I Lindberg, demokratiforskare

Demokratin är på tillbakagång. Men exakt hur ser utvecklingen i världen ut? Och vad innebär det för oss? Hur kan vi vända trenden?

Demokrati och klimat hänger ihop! 

Video 1: Martina Hibell, general-sekreterare Barnfonden.

Video 2:
Daniel Lindvall, forskare Uppsala universitet. 


Våra poddar

Unga saknar inte engagemang – det tas bara inte tillvara.

I denna PUSH Summit-special pratar vi om demokratiutmaningar och avsaknad av egenmakt bland unga i utanförskapsområden.

Gäster: Närvid Esmailson & Annas Mohammad, som bägge jobbar med projekt i Lindängen i Malmö.


Våra vägval framåt

I denna andra PUSH Summit special sammanför vi framtidsstrategen Matt Finch, hållbarhetsentreprenören Rowan Drury och Malin Leth från Håll Sverige Rent för ett samtal om framtiden – och vad vi kan göra idag för att göra skillnad.Ducka inte! 

I denna tredje PUSH Summit-special pratar vi med Lena Posner Körösi – psykolog, ordförande i Judiska Centralrådet och en av Sveriges demokratiambassadörer som utsågs 2018.
Vi pratar om ökat hat, kriget i Ukraina, situationen för judar i Sverige, samt vikten av aktivism – och får veta varför Lena avskyr ordet tolerans.

Varför lyssnar vi inte på barnen?Vi sammanför Bamses chefredaktör med en barnrättstrateg i Malmö och pratar om barns rättigheter, och om samtal och samverkan som verktyg för att stärka demokratin.

Charlotta Borelius, chefredaktör Bamse, Gustavo Nazar, barnrättsstrateg och samordnare för Grundskolefotboll mot rasism(er), samt Anders Mildner.

Våra fysiska träffar

Yasemin lär dig hur du som privatperson eller företag/organisation kan göra skillnad på riktigt genom att förändra ditt tankesätt.

Föreläsningen är perfekt inspiration för dig som är ledare – men passar också dig som personligen känner att du vill göra mer för att skapa ett bättre samhälle och motverka orättvisor men inte vet var eller hur du ska börja.

Information samlad i en PDF.
Vill du boka föreläsningen? Hör av dig till Yasemin! 

Varför är vi så rädda för att dela med oss av vår kunskap?
Den här föreläsningen handlar om vad som skulle hända med samhället – och oss själva – om vi istället för att hålla inne på allt vi vet aktivt såg till att sprida kunskapen till andra. Men också om varför vi måste våga prata så mycket mer om misslyckanden. För utan misslyckanden föds ingen kunskap.
Förvänta dig en annorlunda föreläsning – både till form och innehåll.

Vill du boka föreläsningen? Hör av dig till Anders!

En av mänsklighetens mest kraftfulla förmågor är att kunna göra så att ett plus ett blir mer än två. Men vad är det som får oss att kompromissa med vårt egna för att åstadkomma mer tillsammans? Hur skapar vi en kultur som gynnar samarbete? Och hur kan vi skapa samarbeten som håller längre?

Vill du boka föreläsningen? Hör av dig till Jonas!