Altitude Academy – vi hjälper unga förändra världen

Hur förändrar vi samhället till det bättre?
Vi har identifierat tre sätt: Vi kan bygga nya forum för demokratiska samtal, vi kan påverka makthavare – och vi kan hjälpa dagens unga att få kraften, modet och verktygen att bli morgondagens ledare.
Nu startar vi Altitude Academy – en gratis ledarskapsutbildning och ett supernätverk för unga som vill förändra världen. Vi lär dem allt vi kan under ett år, för att de snabbare ska få verktygen de behöver. 

Samhället står inför en rad stora utmaningar. Några av de saker som oroar oss mest handlar om demokrati, hållbarhet och mångfald.
På Altitude jobbar vi redan med dessa frågor i ganska stor skala.
MEN – vi tror att något av det viktigaste vi kan göra för att förändra samhället till det bättre är att hjälpa dagens engagerade unga med kunskap, nätverk och insikter, så att de inte behöver börja från noll.
Därför startar vi Altitude Academy (här hittar du mer information om hur du söker).

Från och med september 2018 samlar vi 10 lovande yngre personer (mellan 18 och 30) och lär dem allt vi kan. Vi använder vårt nätverk och delar med oss av alla kompetenser som behövs för att deltagarna ska kunna växa.
Vi träffas en gång i månaden under ett år och har som mål att hjälpa deltagarna att bli morgondagens ledare, med kunskap och verktyg nog att uppnå riktig förändring.

Varför gör vi detta?
För att vi tror att vägen till ett bättre samhälle hänger på driftiga unga. Men att de kan behöva lite hjälp på traven. Och att alla vi andra kan göra en skillnad just här.

Läs mer i intervjun i Sydsvenskan.