Så här jobbar vi med demokrati

Vi driver och stöttar projekt som stärker demokratin. Vi jobbar målmedvetet med inkludering, social hållbarhet, samt att sprida kunskap, bygga nätverk för unga och att få människor att äga sin röst. Vi tror på att vi tillsammans kan förändra samhället till det bättre.

Våra tjänster

Som konsulter hjälper vi dig och din organisation att komma längre och på riktigt nå dina mål.
Vi är experter på allt inom demokratirelaterade möten – vi har djup ämneskunskap och är proffs
på det praktiska genomförandet. 

Vi erbjuder:
Föreläsningar • Moderering • Processledning och workshops •
Poddproduktion
• Nätverk • Projektledning av möten, konferenser och events
Innehållsproduktion för möten, konferenser och events • Rapportskrivande

Kontakta oss för mer information – vi berättar gärna mer!

Våra pågående projekt

Human Rights Festival Lund 2023

Human Rights Festival Lund 2023

Det demokratiska utrymmet krymper världen över. Det är därför viktigare än någonsin att försvara de demokratiska värderingarna och våra grundläggande rättigheter. Välkommen att delta i Sveriges första festival för mänskliga rättigheter. Hör av dig till oss för att arrangera en programpunkt 8-9 dec 2023.

Läs mer »
Ystad Summit

Ystad Summit

Ystad Summit är en politiskt oberoende och öppen demokratisk mötesplats. 7-8 september samlas aktörer inom ideell sektor, politik, samhälle och näringsliv för dialog, utbyte och oväntade möten. Under Ystad Summit lägger vi fokus på angelägna samhällsfrågor som vi faktiskt kan påverka. Vi följer upp löften och diskussioner från andra sammanhang och ser till att inga frågor glöms bort efter semestrarna.

Läs mer »

Näringslivsuppropet 2023

Krig, torka och katastrofer. Vi märker av ett stort behov från företag och privatpersoner att hjälpa till. Att ta samhällsansvar. Vi hjälper er navigera – så vi tillsammans kan göra mer skillnad!

Läs mer »
Anders Mildner Yasemin Arhan Modéer med logga Malmö Näringslivspris

Altitude Meetings – Finalister i Malmö Näringslivsgala 2023!

Vilken rolig nyhet! Vi är finalister i Malmö stads Näringslivsgala 2023! Och vi är extra glada och stolta över att vara en av finalisterna i kategorin “Miljö och Hållbar utveckling”.

Läs mer »

PUSH SUMMIT

En konferens i ett multimediaformat med målet att bidra till att tillsammans göra något åt klimatkrisen och stärka demokratin.

Läs mer »

Raoul Wallenberg Talks

Raoul Wallenberg Talks är en internationell demokrati serie med fokus på mänskliga rättigheter. Samtalen arrangeras av Raoul Wallenberg Institute och Altitude Meetings under Stadshallens flagg.

Läs mer »
Gruppbild Nätverket Hani

Nätverket Hani

Malmös unga är vår gemensamma framtid. Nätverket HANI vill skapa förutsättningar för Malmös unga att bygga nätverk och växa så att de i sin tur kan nå sin fulla potential.

Läs mer »

Näringslivsuppropet till stöd för Ukraina

Tillsammans gör det skånska näringslivet största möjliga skillnad för de människor som drabbats av kriget i Ukraina.

Läs mer »

Tillgänglighet på STUDIO Meetingpoint

För oss på Altitude Meetings är det viktigt att alla känner sig välkomna! Här hittar du information om hur våra lokaler är utformade – ur ett tillgänglighetsperspektiv.

Läs mer »

Vår talarcoaching

Vi har coachat hundratals talare, både nybörjare och professionella, och lär nu ut knepen som tar dina presentationer till en helt ny nivå. Vår talarutbildning riktar sig till dig som vill nå högre med dina föreläsningar eller till dig som vill säkra ett viktigt framträdande.

Läs mer »

Våra föreläsare

Framtidens affärsmodeller • Hur man blir en bättre talare • Så blir du en bättre säljare! • Hur jag lärde mig att älska möten • Kunskapsdela mera! Läs mer om våra populära föreläsare!

Läs mer »

Platsutveckling

Vi har arbetat med platsutveckling sedan starten 2015. Vi jobbar både med innehåll i hus och utveckling av stadsdelar. Läs mer om våra tankar!

Läs mer »

Framtidskompis

Sedan 2018 har vi arbetar på uppdrag av Malmö stad för att skapa långsiktiga relationer mellan skola och arbetsliv. Detta har vi gjort genom satsningen ”Framtidskompis - Unga och arbetsgivare tillsammans = winwin” där grundskoleelever får träffa företag och organisationer för att läsa sig mer om olika yrken, få nya kontakter och förebilder. 11 skolor i Malmö skapar långsiktiga relationer till 2-3 arbetsplatser/skola som får följa eleverna under ett antal år. Tillsammans genomförs studiebesök, workshops, föreläsningar och cases.

Läs mer »

5 saker

Under flyktingkrisen 2015 startade vi 5 Saker, ett återkommande arrangemang där tre personer berättade om fem saker som de lärt sig av livet. Alla insamlade biljettpengar gick till UNHCR:s flyktinghjälp.

Läs mer »

Tidigare projekt

Stora utvecklingsdagen (SUD)

Efter att ha fått i uppdrag att ta fram ett koncept för en bibliotekskonferens tog Altitude Meetings ut riktlinjerna för Stora utvecklingsdagen (SUD). En heldagskonferens och mötesplats för alla som är intresserade av biblioteksutveckling.

Läs mer »

Istället för i Almedalen 2021

Här kan du se alla seminarier i efterhand!

Läs mer »

#iställetföralmedalen 2020

Livesänd samhällsdebatt 29 juni-3 juli. Två parallella innehållsspår varje dag. Läs mer och följ vårt program!

Läs mer »

Altitude Academy

Hur förändrar vi samhället till det bättre? Vi har identifierat tre sätt: Vi kan bygga nya forum för demokratiska samtal och föra samman människor och kompetens som kan lösa stora utmaningar, vi kan påverka makthavare – och vi kan hjälpa dagens unga att få kraften, modet och verktygen att bli morgondagens ledare. Altitude Academy är vårt sätt att hjälpa dagens unga att växa till att bli morgondagens ledare och förändringsagenter. Ledarskapsutbildningen är kostnadsfri och vi träffas en gång i månaden under ett år. Ansökan är stängd just nu!

Läs mer »

README

Under fem år drev vi den banbrytande konferensen README som tog avstamp i läsning som samhällsfråga. Tillsammans med skolor, bibliotek, medieföretag och idrottsföreningar skapade vi läsprojekt och diskuterade vår tids mest brännande ämnen. Att Bamse lärde barn vikten av källkritik på internet var ett resultat av vårt arbete.

Läs mer »

Mässa för nyanlända

Vi tycker att näringslivet bör engagera sig mer för samhällsfrågor. Vi vet att vi tillsammans kan åstadkomma stora förändringar väldigt snabbt. Inte minst på grund av våra samlade nätverk. Här är ett exempel hur vi har jobbat: under ett och ett halvt år, 2016-2017, drev vi Näringslivsuppropet i Malmö, där vi förde samman nyanlända med det lokala näringslivet. Näringslivsuppropet gick därefter vidare i något vi kallade Mässa för nyanlända – större arbetsmässor där vi hjälpte nyanlända att komma ut på arbetsmarknaden.

Läs mer »