Samhällsengagemang

Kan vi förändra samhället till det bättre tillsammans? Ja!

Vårt samhällsengagemang avspeglas i projekt vi själva startat, men också i sådana som vi driver tillsammans med andra.
Hittills har vi valt att fokusera på hållbarhet och demokrati!

Läs mer om våra projekt till höger!
Bild nedan: Altitude Academy 2018/2019.

 

Altitude Academy

Altitude Academy är vårt sätt att hjälpa dagens unga att växa till att bli morgondagens ledare och förändringsagenter. Utbildningen är ettårig och vi träffas en gång i månaden på STUDIO i Malmö. Just nu är den andra kullen igång!

Altitude Academy är specifikt för dig som är samhällsengagerad och under 30 år. Vi söker efter personer som engagerar sig i hållbarhetsutmaningar, demokratifrågor eller mångfalds- och rättvisefrågor. Välkommen att söka nästa år!

Bland våra ämnen:

• Ledarskap/entreprenörsskap
• Omvärldsbevakning
• Politik – så fungerar det
• Lär dig skriva
• Hållbarhet
• Så bygger du nätverk
• Lär dig att arbeta strukturerat och få saker gjorda
• Blir en bättre talare
• Hoten mot demokratin

Inför varje träff har vi en fördjupande uppgift som man gör hemma. Den anknyter till ämnet för träffen och kan ta avstamp i skönlitteratur, fackböcker, rapporter eller aktiviteter.
Som Academy-adept får du gå på alla våra konferenser och möten och vi försöker dessutom ordna specialpris eller fribiljetter till andras arrangemang.
Du ingår också i Academys växande alumninätverk där du får träffa och lära känna tidigare deltagare.
Under våra möten får du lyssna till inspirerande och kunniga föreläsare, som alla är experter inom sina områden. Vårt mål är att ge dig så mycket kunskap vi bara kan – och hjälpa dig att hamna i massor av spännande sammanhang.
Altitude Academy är ett kostnadsfritt nätverk och alla aktiviteter är gratis.
Vårt krav är att du är engagerad, fullföljer alla uppgifter och tar utbildningen på allvar.

Varför gör vi detta?
För att vi tror på att vägen till ett bättre samhälle hänger på sådana som dig. Men att du kanske kan behöva lite hjälp på traven. 

2018/2019 stöttades utbildningen av Kungsleden.
Vi söker nu efter fler samarbeten. Låter det intressant? Hör gärna av dig så pratar vi vidare!

The Bridge Forum

The Bridge Forum är en plattform som för näringsliv och forskning närmare varandra, som hittar lösningar på de stora globala utmaningarna och som och skapar nya hållbara affärer och innovationer. Vi arrangerar konferensen The Bridge Summit och anordnar löpande The Bridge Talk och The Bridge Interview. Bli medlem! Läs mer här. 

Fores Syd

Vi samarbetar med tankesmedjan Fores och arrangerar alla Fores Syds möten.

README

README startade som en reaktion på det kraftiga Pisa-tappet. Vi byggde en unik konferens kring läsning som demokratifråga och som gick fyra år i rad. Just nu planerar vi för README 2.0.

Mässa för nyanlända

Under ett och ett halvt år drev vi Näringslivsuppropet i Malmö, där vi förde samman det lokala näringslivet med nyanlända. Näringslivsuppropet gick vidare i Mässa för nyanlända – arbetsmässor där vi hjälpte nyanlända att komma ut på arbetsmarknaden.