Yasemin Arhan Modéer

Yasemin Arhan Modéer

Vd och grundare av Altitude Meetings med bl a tio år på Stockholms Handelskammare i bagaget. På Altitude Meetings ligger fokus på moderering, innehållshjälp till möten och konferenser, samt process- och projektledning. Med sitt arbete strävar hon att vara en brygga och katalysator för att hitta lösningar på samhällsutmaningar som social hållbarhet och klimatfrågor.

08:30 - 09:00
Atriet

Morgonsoffa

Öppen för alla! Välkomna att starta dagen med en summering av gårdagen. Vad är de största utmaningarna inom demokrati och klimat – och hur hänger de ihop? Starta dagen med oss och en frasig croissant.

11:00 - 11:45
Atriet

Var en glad aktivist!

Vad gör du när grannen skyller otryggheten på flyktingarna? Eller när ingen i företagsledningen verkar ta de gemensamma klimatåtagandena på allvar? Knyter du handen i fickan? Eller protesterar du och gör något åt saken? Att vara en glad aktivist handlar om att se möjligheter och sedan skrida till handling med en positiv känsla av att förändring faktiskt är möjlig. “Det är inte lönt” är en vanlig tanke hos många. Och visst, ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och framför allt, det händer inget om ingen gör något alls. Vi behöver alla hjälpas åt, att sätta ner foten, höja vår röst och agera. För det ÄR lönt. Vi kan alla göra skillnad. I stort och smått.

Här delar vi med oss av tips, tankar och inspiration om hur du blir en glad aktivist i din vardag oavsett om det är privat eller på din arbetsplats!

Verktyg: Plakat

Förtäring: Tomat

Bonus: Ta ställning!

11:45 - 12:10

Och nu då?

Yasemin Arhan Modéer och Anders Mildner sammanfattar dagarna tillsammans med publiken.

13:00 - 13:50
Trappan

En knuff i rätt riktning!

Varför är det så svårt att göra rätt fast vi vet vad som är fel? Här pratar vi om våra mänskliga beteenden, om hur barn och unga formas av att det är krig och klimatkris – och vad vi alla kan lära av kraften från aktivister. Vi lyfter också de utmaningar som organisationer kommit med till konferensen – och som vi alla kan bidra till att lösa. Fler medverkande tillkommer under denna punkt.

Talare: Lovisa Sterner, Grasph Insights, Yasemin Arhan Modéer och Anders Mildner, Altitude Meetings.