Anders Mildner

Anders Mildner

Altitude Meetings

Bakgrund som journalist med 20 års erfarenhet av nyheter, opinion och kultur. Flitigt anlitad moderator som även hjälper till med att planera innehåll, coacha talare och leda workshops till konkreta resultat. Författare och skriver just nu på en bok om möteskultur.

08:30 - 09:00
Atriet

Morgonsoffa

Öppen för alla! Välkomna att starta dagen med en summering av gårdagen. Vad är de största utmaningarna inom demokrati och klimat – och hur hänger de ihop? Starta dagen med oss och en frasig croissant.

10:00 - 10:45
Blackbox

Var transparent!

Varför är vi så rädda för att dela med oss av vår kunskap? Varför är klokheter och insikter nästan alltid försedda med prislappar när de borde vara gratis? Den här programpunkten handlar om vad som skulle hända med samhället – och oss själva – om vi istället för att hålla inne på allt vi vet aktivt såg till att sprida kunskapen till andra. Men också om varför vi måste våga prata så mycket mer om misslyckanden. För utan misslyckanden föds ingen kunskap. Förvänta dig en annorlunda session – både till form och innehåll.

Verktyg: Menti

Förtäring: Du får vad du ser

Bonus: Öppna dina sinnen

11:45 - 12:10

Och nu då?

Yasemin Arhan Modéer och Anders Mildner sammanfattar dagarna tillsammans med publiken.

13:00 - 13:50
Trappan

En knuff i rätt riktning!

Varför är det så svårt att göra rätt fast vi vet vad som är fel? Här pratar vi om våra mänskliga beteenden, om hur barn och unga formas av att det är krig och klimatkris – och vad vi alla kan lära av kraften från aktivister. Vi lyfter också de utmaningar som organisationer kommit med till konferensen – och som vi alla kan bidra till att lösa. Fler medverkande tillkommer under denna punkt.

Talare: Lovisa Sterner, Grasph Insights, Yasemin Arhan Modéer och Anders Mildner, Altitude Meetings.

15:50 - 16:15

Poddpromenad

Lyssna till ett inspelat samtal med Lena Posner-Körösi under en promenad längs kajkanten. Lena Posner-Körösi är demokratiambassadör, psykolog och var under 16 år ordförande för Judiska centralrådet. Hon är ordförande för Amanah – en förening där rabbin och imam är ute tillsammans i skolor och i samhället för att bygga tillit mellan judar och muslimer.

Verktyg: Hörlurar